Šīs bumbiņas var mierīgi pieskaitīt pie diētiskiem ēdieniem. Galvenais atcerēties, ka ja izmanto fileju, bumbiņas svarīgi nepārvārīt lai tās nebūtu sausas un cietas. Vistas gaļas vietā var izmantot tītara gaļu. Ja nu galīgi negaršo ķirbis, to var aizvietot ar burkāniem, selerijām, pastinakiem, kāļiem. Bet es priekš sevis atradu vienu ķirbja šķirni, kuru labprāt ēdu un to arī parasti pērku.
Sastāvdaļas (6-8 porc. ) :
800g vistas gaļa (šķiņķīši, fileja)
500g ķirbis
800g konservēti tomāti
1gl. dārzeņu buljons vai sauss baltvīns
1 sīpols
2 ēd.k. auzu pārslas
2 ēd.k. rīvēts cietais siers
2 ēd.k. olīveļļa
1/2 tējk. kaltēts oregano
1/2 tējk. kaltēts baziliks
sāls, pipari
Pagatavošana (40 min.):
1. Ķirbi nomizo, sarīvē uz dārzeņu rīves. Vistas gaļu samaļ blenderī vai caur gaļas maļāmo mašīnu. Pievieno auzu pārslas, pusi no sarīvētā ķirbja, mazliet oreagno un bazilika, sāli un svaigi maltus piaprus pēc garšas. Apsedz ar vāku vai pārtikas plēvi un atstāj uz 15 min.
2. Sīpolu smalki sagriež. Lielā pannā vai katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un ātri tajā apcep sīpolus. Pievieno atlikušo pusi no ķirbja un cep vēl 5 min. Tad pievieno baltvīnu vai buljonu, sasmalcinātus tomātus un mazliet pasautē, lai iztvaiko liekais šķidrums, apm. 5 min. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus, pēc nepieciešamības (ja ir pārāk skābs) pievieno cukuru.
3. Ar mitrām rokām no maltās gaļas veido bumbiņas, kuras pievieno mērcei. Pievieno atlikušās garšvielas, apsedz ar vāku un sautē apm. 20 min.
4. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.
Recepte tapusi sadarbībā ar