Kāpostu zupa ar kūpinātu desu

Sastāvdaļas (10 porc. ) :

 

600g svaigs kāposts

300g kūpināta desa

400g konservēti tomāti

3-4 kartupeļi

1 burkāns

1 sīpols

4-5 smaržīgo piparu graudiņi

1 lauru lapa

sāls

Pagatavošana (40 min.):

 

1. Desu sagriež šķēlēs. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos. Burkānu notīra un sagriež ripiņās. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Kāpostu sagriež strēmelītēs.

 

2. Katlā ar biezu apakšu (čuguna katlā) uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep tajā desu ripiņas no abām pusēm. Desu pārliek uz šķīvīša un tajā pašā katlā apcep sīpolus un burkānus. Pievieno kāpostus, kartupeļus, pievieno ūdeni, pēc garšas sāli, lauru lapu un smaržīgos piparus. Vāra līdz dārzeņi ir mīksti. Tad peivieno konservētus tomātus, apsedz ar vāku, vāra 5 min un uguni izslēdz. Ļauj vēl kādas 5 min. ievilkties.

 

3. Bļodiņās vai šķīvjos liek desas ripiņas, pārlej ar zupu un uzreiz pasniedz.

Recepte tapusi sadarbībā ar