Pēc šīs pašas receptes var pagatavot arī saldos krufīnus, tikai siera vietā var izmantot, piem., biezpienu ar olu, kanēļa cukuru ar sviestu, magones ar cukuru un sviestu, šokolādi. Var vienlaicīgi gatavot gan saldos, gan sāļos krufīnus, kā es to izdarīju. Man bildē var redzēt priekšplānā krufīnus ar kanēli. Ļoti ātri gatavojās un ātri apēdās. Kā reiz kādām nesteidzīgām rudenīgām brokastīm. Un ja vēl izdodas organizēt brokastu pikniku... Man tas izskatās pēc plāna šim rudenim.
Sastāvdaļas (4 porc.):
200g kārtainā bezrauga mīkla (vai 2 loksnes)
130g siera maisījums picai DŽIUGAS
2 ēd.k. laba majonēze
pētersīļi
saldās paprikas pulveris
Pagatavošana (35min.):
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 195 grādiem. Mīklu atlaidina.
2. 100g siera sajauc ar majonēzi, pievieno sasmalcinātus pētersīļus. Samaisa. Mīklas plāksnes saliek kopā tā, lai vienu pa 1 cm būtu virsū otrai. Mīklu izrullē. Uz mīklas visrū liek siera pildījumu, izsmērē, atstājot 1 cm brīvas malas. Pārkaisa ar saldo papriku un sākot ar vienu malu sarullē garā cilindrā. Šo cilindru sagriež gareniski divās daļās un tad katru daļu uz pusēm. Katru daļu satin ar atvērto malu uz augšu un liek mafīnu formiņā. Cep cepeškrāsnī apm. 25 min.
3. Krufīnus izņem no krāsns, pārkaisa ar atlikusto sieru, atdzesē un pasniedz.
Recepte tapusi sadarbībā ar