Biju uzaicināts Japāņu kulinārijas ēdienu demonstrāciju 3 pavāru restorānā "Tam labam būs augt", ko organizēja Japānas vēstniecība Latvijā. Šefpavārs Mārtiņš Sirmais un šefpavārs Čiharu Notoja mani cienājā ar dažādiem ēdieniem, starp kuriem bija šīs te pankūkas. Ejot mājās paķērās man līdz bukletiņi ar receptēm. Es nezinu, varbūt Japānā tas ir rupjš pārkāpumus... ceru, ka nē. Man ļoti garšoja pankūkas un braucot mājās es zināju, ka noteikti tās pagatavošu. Man kā reiz mājas bija maziņš kabacis un skumīga ceturtdaļa kāpostgalvas. Ceru, ka es iepriecināju kāpostu))
Sastāvdaļas (10gb.) :
100g svaigs kāposts
100g kabači
100g milti
80g ūdens
1 ola
10g buljona kubiņš
loki pasniegšanai
pipari
Mērce:
30g kečups
15g persiku ievārījums
30g Vorčesteras mērce
15g Austeru mērce
Pagatavošana:
1. Kāpostu sīki sagriež. Kabačus sarīvē uz dārzeņus rīves. Ūdeni sajauc ar olu un sasmalcinātu buljona kubiņu. Pievieno miltus un svaigi maltus piparus. Mīklai pievieno kāpostus un kabačus.
2. Uzkarsētā pannā cep pankūkas līdz tās ir smuki brūnas.
3. gatavo mērci. Visas mērces sastāvdaļas sajauc kopā. Ja ievārījumā ir augļu gabaliņi, to izberž caurs sieru. es gan paslinkoju un nedarīju tā.
4. Pankūkas pasneidz ar mērci, majonēzi un zaļiem lokiem.
Recepte tapusi sadarbībā ar