Ir tādas dienas, kad slinkums darīt visu. Pat ēst uztaisīt. Un pa cik es iestājos par mājas ēdienu, tad zinu ko var ātri pagatavot. Un šī ir viena no tādām receptēm - ātri, vienkārši un veinmēr mājās var kaut-ko atrast. Ja nav svaigais siers, var piejaukt krējumu vai saldo krējumu. Tomātu pastas vietā var pamēģināt pesto - būs gan mazliet cits ēdiens, bet kad slinkums uzvar, tad var.
Sastāvdaļas (4 porc.) :
200g pasta
150-170g kūpinātas desiņas
1/2 paprika
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. tomātu pasta
1 ēd.k. svaigais siers
1 ēd.k. rīvēts siers
sāls, pipari
Pagatavošana (20 min):
1. Desiņas sagriež ripiņās. Papriku sagriež strēmelītēs. Sīpolu sagriež pusgredzenos.
2. Pastu uzvāra atbilstoši isntrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni nolej, atstājot mazliet mērcei.
3. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno desiņas, papriku un cep līdz desiņas apbrūninās. Tad pievieno pastu, svaigo sieru, tomātu pastu, sasmalcinātus ķiplokus un rīvētu sieru, apmaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
4. Pasniedz uzreiz.