Slinkā dārzeņu zupa ar lavaša strēmelītēm

Sastāvdaļas (4 porc.) :

 

1 lavašs

1 iep. tvaicēti Vapeur italian mix dārzeņi

800g konservēti tomāti

1 bundž. tvaicētas Vapeur pupiņas

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

1 ēd.k. čili pasta

garšvielas

sāls

Pagatavošana (20 min):

 

1. Sīpolu un ķiploku nomizo un sagriež mazos kubiņos.

 

2. Uzkārsē katlu ar biezu apakšu un ātri apcep tajā sīpolus un ķiplokus. Pievieno tomātus ar visu sulu, mazliet ūdeni, čili pastu, saldētus dārzeņus, pēc garšas sāli un kaltētas garšvielas. Karsē līdz dārzeņi ir gatavi. Pievieno pupiņas, pagaršo vai nevajag vēl sāli, apsedz ar vāku un uguni izslēdz. 

 

3. Lavašu sagriež ar šķērēm tievās garās strēmelītēs.

 

4. Zupas šķīvjos kārto lavašu, pārlej ar zupu un uzreiz pasniedz. Klāt var pasniegt krējumu un laima daiviņu, no kuras izspiež sulu.

Recepte tapusi sadarbībā ar