Turgū vēl ir pieejamas skābenes - kaut-kā šovasar tās man gāja garām. Pirmā skābēņu zupa šovasar. Īpaši piemērota kādai jaukai, mazliet vēsākai un lietainai pēcpusdienai.
Sastāvdaļas (4 porc.):
4 vistas stilbiņi
300g skābenes
5-6 jaunie kartupeļi
1 neliels sīpols
10g sviests
3 vārītas olas
2 lauru lapas
3-4 smaržīgo piparu graudiņi
sāls
Pagatavošana (35 min.):
1. Sīpolu nomizo, sagriež mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un ātri apcep tajā sīpolus. Tad pievieno vistas stilbiņus, apcep no abām pusēm.
2. Kamēr cep stilbiņus, nomizo un sagriež kubiņos kartupeļus. Pievieno tos katlā, pievieno arī lauru lapas, smaržīgos piparus, apm. 1,5l ūdens, pēc garšas sāli un vāra līdz kartupeļi ir gatavi.
3. Pa to laiku noskalo un sagriež skābenes. No zupas izņem stilbiņus, pievieno skābenes, vāra līdz skābenes maina krāsu.
4. Gaļu atdala no kauliem, kārto porcijas šķīvjos. Pārlej ar zupu un katrā šķīvī pievieno sagrieztu olu.
Pasniedz uzreiz.
Recepte tapusi sadarbībā ar