Kas notiks, ja svētdienu sākt ar vafelēm? Man liekas, ka diena būs pilnīgi savādāka.
Citrona vietā var pamēģināt apelsīnu vai laimu. Vafeles sanāk ne pārāk saldas, jo man ir salds pildījums. Ja gribas saldākas pašas vafeles, tad jāpievieno vēl cukurs.
Sastāvdaļas (12 vafeles):
180ml piens
160g milti
100g biezpiens
2 olas
40g mīksts sviests
2 ēd.k. cukurs
1/2 tējk. cepamais pulveris
1/2 citrons
sāls
Pagatavošana (30min.):
1. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olas baltumus uzputo ar šķipsniņu sāls līdz stingrām putām un atliek maliņā.
2. Olu dzeltenumus uzputo ar cukuru. Pievieno sviestu, biezpienu, pienu un vēlreiz uzputo. Tad pievieno miltus un cepamo pulveri, rīvētu citrona miziņu un svaigi spiestu sulu, apmaisa. Beigās mīklā iecilā olu baltumus.
3. Uzkarsē vafeļu pannu un izcep vafeles.
4. Pasniedz ar svaigām ogām, saldo krējumu vai saldējumu, bezcukura jogurtu.