Biezpiena vafeles

Sastāvdaļas (12 vafeles):

 

180ml piens

160g milti

100g biezpiens

2 olas

40g mīksts sviests

2 ēd.k. cukurs

1/2 tējk. cepamais pulveris

1/2 citrons

sāls

Pagatavošana (30min.):

 

1. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olas baltumus uzputo ar šķipsniņu sāls līdz stingrām putām un atliek maliņā.

 

2. Olu dzeltenumus uzputo ar cukuru. Pievieno sviestu, biezpienu, pienu un vēlreiz uzputo. Tad pievieno miltus un cepamo pulveri, rīvētu citrona miziņu un svaigi spiestu sulu, apmaisa.  Beigās mīklā iecilā olu baltumus.

 

3. Uzkarsē vafeļu pannu un izcep vafeles.

 

4. Pasniedz ar svaigām ogām, saldo krējumu vai saldējumu, bezcukura jogurtu.