Kartupeļu sezona ir atklāta un ar steigu jāgatavo kartupeļi, kamēr tie ir mazi un forši. No jauniem kartupelīšiem ir īpaši garšīgi salāti. Sanāca gandrīz vai rasols.
Sastāvdaļas (4 porc.):
1kg vārīti kartupeļi
4 vārītas olas
1 sīpols
dilles
Mērcei:
4 ēd.k. olīveļļa
1 ēd.k. sinepes
1 ēd.k. laba majonēze
2 ēd.k. baltvīna etiķis
cukurs
sāls
Pagatavošana:
1. Kartupeļus nomizo ja nepieciešams, sagriež palielos kubiņos. Sīpolu notīra, sagriež plānās šķēlēs. Dilles smalki sakapā. Olas notīra un sagriež līdzīgi kā kartupeļus. Visu saliek salātu bļodā.
2. Gatavo mērci. Olīveļļu sajauc ar sinepēm, majonēzi, etiķi, pievieno sāli un cukuru. Visu kārtīgi sajauc.
3. Mērci peivieno salātiem, uzmanīgi izcilā.
4. Pasniedz uzreiz.
Recepte tapusi sadarbībā ar