Franču omes kartupeļu salāti

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

1kg vārīti kartupeļi

4 vārītas olas

1 sīpols

dilles

 

Mērcei:

4 ēd.k. olīveļļa

1 ēd.k. sinepes

1 ēd.k. laba majonēze

2 ēd.k. baltvīna etiķis

cukurs

sāls

 

Pagatavošana:

 

1.  Kartupeļus nomizo ja nepieciešams,  sagriež palielos kubiņos. Sīpolu notīra, sagriež plānās šķēlēs. Dilles smalki sakapā. Olas notīra un sagriež līdzīgi kā kartupeļus. Visu saliek salātu bļodā.

 

2. Gatavo mērci. Olīveļļu sajauc ar sinepēm, majonēzi, etiķi, pievieno sāli un cukuru. Visu kārtīgi sajauc.

 

3. Mērci peivieno salātiem, uzmanīgi izcilā.

 

4. Pasniedz uzreiz.

Recepte tapusi sadarbībā ar