Lazanja manā gaumē - ātri un vienkārši pagatavojama. Nav nekādas mērču gatavošanas - tikai jāsaliek kā konstruktors.
Šoreiz bez gaļas, vispār bez gaļas. Es ēdu gaļu, bet šoreiz sagribējās veģetāro variantu. Un ar daudz-daudz siera. Patiesībā, iztīrīju ledusskapi no dažādu sieru pārpalikumiem. Manā topā šī lazanja ir viena no labākajām )))
Sastāvdaļas (forma 22x14cm):
250g svaigas lazanjas plāksnes
100g rīvēts cietais siers
150g rīvēts labi kūstošs siers (piem. Gouda)
125g Mozzarella bumba
100g rīvēta Mozzarella
250g ricotta siers
400g tomātu mērce (ar tomātu gabaliņiem)
3 ēd.k. pesto
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cieto sieru un Goudu sajauc kopā.
2. Karstumizturīgā traukā leik slāņos visas sastāvdaļas. Es vispirms liku lazanjas plāksni, kuru iesmērēju ar pāris karotēm tomātu mērces, pārkaisīju ar siera maisījumu. Tad liku nākamo lazanjas plāksni, atkal tomātu mērci un siera maisījumu. Tad atkal lazanjas plāksni, rikotu, tomātu mērci, vēl viena plāksne, pesto un rikota. Vēl viena plāksne tomātu mērce un Mozzarella siers. Pēdējā plāksne, viss atlikušai siers, tomātu mērce un svaigās Mozzarellas gabaliņi.
3. Cep cepeškrāsnī apm. 30 min līdz siers apcepās.
4. Pasniedz uzreiz.
Padoms. Tomātu mērci var pagatavot pašiem no konservētiem tomātiem - ātri savāra pannā ar sāli un garšvielām. Bet mierīgi var ņemt kādu, kas domāta pastai. Ne kečupu vai Spilvas mērci, bet normālu tomātu mērci.