Svaigo kabaču salāti ar sieru

Sastāvdaļas (4-6 porc.):

 

3 jauni kabači

100g mīksts kazas siers

1/2 citrons

2 ēd.k. olīveļļa

sēkliņas vai rieksti

zaļumi

1 ķiploka daiviņa

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Kabačus nomazgā un ar dārzeņu mizojamo sagriež plānās strēmelītēs. Ja ir speicāla rīve, var sarīvēt uz tās. Pārliek salātu bļodā, pievieno olīvēļļu, sāli svaigi spiestui citrona sulu, svaigi maltus piparus, sasmalcinātu ķiploku un izcilā. Atstāj uz 10 min. ievilkties.

 

2. Kabačiem pa virsu pārkaisa sadrupinātu sieru, sēkliņas vai riekstus un zaļumus.

 

3. Pasniedz pie gaļas vai zivs ēdieniem.

Recepte tapusi sadarbībā ar