Beidzot esam sagaidījuši pirmos kabačus. Kamēr vēl tie ir jauni, tos mierīgi var ēst svaigus. Tie satur daudz kālija, dzelzi un C vitamīnu. Kabači satur tikai 27 kCal uz 100 gramiem un viegli pārstrādājās organismā. Tāpēc kabačus jāēd cilvēkiem, kam ir liekais svars un problēmas ar gremošanu.
Sastāvdaļas (4-6 porc.):
3 jauni kabači
100g mīksts kazas siers
1/2 citrons
2 ēd.k. olīveļļa
sēkliņas vai rieksti
zaļumi
1 ķiploka daiviņa
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Kabačus nomazgā un ar dārzeņu mizojamo sagriež plānās strēmelītēs. Ja ir speicāla rīve, var sarīvēt uz tās. Pārliek salātu bļodā, pievieno olīvēļļu, sāli svaigi spiestui citrona sulu, svaigi maltus piparus, sasmalcinātu ķiploku un izcilā. Atstāj uz 10 min. ievilkties.
2. Kabačiem pa virsu pārkaisa sadrupinātu sieru, sēkliņas vai riekstus un zaļumus.
3. Pasniedz pie gaļas vai zivs ēdieniem.
Recepte tapusi sadarbībā ar