Pa cik šobrīd veikalos ir problemātiski nopirkt kefīru un bietes, bet neko gruntīgu negribās ne gatavot, ne ēst, tad salāti mūs izglābs. Man šoreiz bija rukola no dārziņa un tai ir pavisam cita garša. Gaidu vēl vietējos tomātiņus - tad varēs izmantot krāsainus. Un būs pavisam skaisti!
Starp citu, garneles var nomainīt ar tunci.
Sastāvdaļas (4 porc.):
250g tīrītas garneles
200g vārītas pupiņas
200g kiršu tomāti
125g rukola
50g cietais siers DŽIUGAS
3 ēd.k. olīveļļa
3 ēd.k. pesto
1/2 citrons
2 ķiploka daiviņas
sāls, pipari
Pagatavošana (20 min.):
1. Ja garneles ir jēlas, tās apcep pannā līdz maina krāsu. Garneles sajauc ar 2 ēd.k. pesto.
2. Salātu bļodā liek rukolu, pievieno kiršu tomātiņus, pupiņas, garneles. Pagatavo mērci: eļļu sajauc ar svaigi spiestu citrona sulu, ķiplokiem, 1 ēd.k. pesto, sāli un svaigi maltiem pipariem. Šo mērci pievieno salātiem. Pa virsu pārrīvē cieto sieru un visu izcilā.
3. Pasniedz uzreiz.
Recepte tapusi sadarbībā ar