Šajā karstumā cept kaut-ko ir īsts varoņdarbs. Bet kad karsums nokritīs, obligāti izmēģini - tās ir sierīgākās siermaizītes ever! Recepte jau sen glabajās mammas kladē un ne reizi vien šīs siermaizītes ir ceptas un apēstas. Tās tiešām ir ļoti slinkiem cilvēkiem - ātri samaisa, izrullē, saloka, vēlreiz izrullē, sarullē un sagriež. Ja ir pacietība var izrullēt plānāku mīklu, tad būs mazas maizītes, bet ja nav pacietības, tad īpaši var necensties - būs lielas. Dēļ siera kārtām maizītes vairāk atgādina kārtainās mīklas izstrādājumus. Man ļoti garšo!
Sastāvdaļas (12-15gb):
Mīklai:
200g kausēts sies RAMBINO
150g milti
picas garšvielas
1 tējk. cepamais pulveris
sāls
Pildījumam:
200-250g siera maisījums picai DŽIUGAS
Pagatavošana (30 min.):
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
2. Visas mīklas sastāvdaļas sajauc kopā un liek mīklu ledusskapī, kamēr uzkarsīs cepeškrāsns.
3. Mīklu izrullē, pārkaisa ar plānu siera kārtu, saloka četrās daļās un izrullē vēlreiz. Vēlreiz pārkaisa ar sieru, saloka un vēlreiz izrullē. Pārkaisa ar atlikušo sieru, atstājot tikai dekoram, un sarullē lai izveidojas cilindrs. Sagriež apmēram 1-1,5 cm platās šķēlēs, apsmērē ar olu un pārkaisa ar sieru.
4. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī līdz gatavībai, apm. 20 min.
Recepte tapusi sadarbībā ar