Pastas salāti ar šķiņķi un olīvām

Sastāvdaļas (2 porc.):

 

250g pasta

100g plānās šķēlēs sagriezts šķiņķis

50g siera maisījums picai DŽIUGAS

50g rīvēts cietais siers DŽIUGAS

2 ēd.k. pesto

1 ķiploka daiviņa

baziliks

olīveļļa

sāls

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Pastu novārā atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni nolej. Mazliet šķidruma pievieno burciņā ar pesto, sakrata.

 

2. Kamēr vārās pasta, gatavo pārējo. Olīvas ar naža plato galu saspiež. Tāpat saspiež ķiploka daiviņu, pievieno bazilika lapiņas un visu kopā smalki sakapā.

 

3. Karstu pastu pārliek salātu bļodā. Pievieno pesto, sagatavotas olīvas, pusi cietā siera, mazliet olīveļļas un ātri apmaisa. Tad pievieno siera maisījumu un saplūkātu gabaliņos šķiņķi. Vēlreiz apmaisa. Pārkaisa ar atlikušo cieto sieru, izdekorē ar bazilika lapiņām un pasniedz.

Recepte tapusi sadarbībā ar