Nu re, vasara jau iet uz beigām. Laiks tā kā padomāt par ziemu))) Nu protams, ka jādomā garšīgi un lai nebūtu žēl pērnās vasaras. Ja garšo apelsīnu ievārījums ar miziņām, čatniji vai neparasti salikumi, tad šīs ievārījums būs īstais. Rabarberi jau tā kā beigušies, bet ievārījumos tos var izmantot. Kā reiz tagad pāraugušie dārzeņi (vai augi?) tiek likti lietā.
Es izmantoju želejas cukuru, jo ar to ir viegli gatavot un ievārījums saželē pats. Sapilda tik karstu burciņās un viss!
Saulainu atlikušo vasaru!
Sastāvdaļas (700ml burka):
600g rabarberi
1 pac. želejas cukurs (370g)
100g cukurs
1-2 čili pipars
1 citrons
30g rīvēts ingvers
Pagatavošana (25 min.):
1. Rabarberus nomizo, sagriež apm. 1cm biezās šķēlēs. Pārliek uzreiz katlā. Pievieno abus cukurus, apmaisa un atstāj uz 1 stundu, kamēr izdalās sula.
2. Katliņu liek uz uguns. Pievieno sagrieztus čili piparus, ingveru, rīvētu citrona miziņu un svaigi spiestu sulu. Vāra uz neleilas uguns, līdz rabarberi ir mīksti.
3. Ja rabarberi kau paši izšķīda, tad uzreiz pilda burciņās. Ar pāraugušiem rabarberiem gadās visādi, tāpēc es tos sablendēju. Man patīk, kad ir gabaliņi, tāpēc blendēju saudzīgi, nepārcenšoties.
Karstu ievārījumu sapilda burciņās, aizvāko un glabā vēsā vietā. Cik ilgi glabājās, es nezinu, jo gatavoju to šogad pirmo reizi.