Rabarberu ievārījums ar ingveru

Sastāvdaļas (700ml burka):

 

600g rabarberi

1 pac. želejas cukurs (370g)

100g cukurs

1-2 čili pipars

1 citrons

30g rīvēts ingvers

Pagatavošana (25 min.):

 

1. Rabarberus nomizo, sagriež apm. 1cm biezās šķēlēs. Pārliek uzreiz katlā. Pievieno abus cukurus, apmaisa un atstāj uz 1 stundu, kamēr izdalās sula.

 

2. Katliņu liek uz uguns. Pievieno sagrieztus čili piparus, ingveru, rīvētu citrona miziņu un svaigi spiestu sulu. Vāra uz neleilas uguns, līdz rabarberi ir mīksti.

 

3. Ja rabarberi kau paši izšķīda, tad uzreiz pilda burciņās. Ar pāraugušiem rabarberiem gadās visādi, tāpēc es tos sablendēju. Man patīk, kad ir gabaliņi, tāpēc blendēju saudzīgi, nepārcenšoties.

Karstu ievārījumu sapilda burciņās, aizvāko un glabā vēsā vietā. Cik ilgi glabājās, es nezinu, jo gatavoju to šogad pirmo reizi.