Cik saimneices, tik aukstās zupas receptes. Es vēl šeit pievienotu saimniekus - tie jau arī māk sagriezt un samaisīt. Brīzīem, pat labāk par saimniecēm.
Šo aukstās zupas variantu ar marinētiem gurķiem un ķiplokiem sen jau gribēju izmēģināt. Beidzot zvaigznes un vēji salikās, karstais laiks atgriezās un zupa tika izmēģināta. Man garšoja.
Sastāvdaļas (3-4 porc.):
1l kefīrs
500g vārītas vai tavicētas bietes
100g gurķu marināde (no burkas)
3 marinēti gurķi
2 ķiploka daiviņas
vārītas paipalu olas
zaļumi
sāls
Pagatavošana (25 min.):
1. Bietes un gurķus sarīvē uz dārzeņu rīves. Ķiplokus un zaļumus sasmalcina.
2. Katlā liek bietes, gurķus, pievieno kefīru, gurķu marinādi, ķiplokus un zaļumus. Pēc garšas pievieno sāli un samaisa.
3. Zupu salej porcijas šķīvjos, pievieno paipalu olas un pasniedz.