Es ļoti gribētu pastāstīt par savu itāļu (spāņu, vai grieķu) mammu un kā viņa gatavoja šo vistu, bet man ir parasta latviešu mamma. Es ļoti gribētu pastāstīt cik garšīgi tas ir ar vīna glāzi un svaigu bageti, kuru var mērcēt šajā mērcītē. Bet... vīnu es nedzeru, jo man vēl nav 18 un bagete man arī mājās nebija. Tāpēc par to visu es nestāstīšu.
Bet garšīgi tas ir vienalga un es silti iesaku pagatavot šo vistu un mērcei sastāvdaļas ņemt dubultā. Un nesaki, ka nebrīdināju!
Sastāvdaļas:
8-10 vistu stilbiņi vai šķiņķīši (atkarībā no ēdāju skaita)
400g sasmalcināti konservēti tomāti
1 liela sarkana paprika
1 sīpols
4 ķiploka daiviņas
100g olīvas
30g mazie kaperi
kaltēts oregano
kaltēts baziliks
2 ēd.k. olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Sīpolu sagriež pusgredzenos. Ķiplokus notīra un sasmalcina. Papriku sagriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež strēmelītēs.
2. Katlā ar biezu apakšu apcep vistas stilbiņus, 3-4 min. no katras psues. Tos izņem un katlā ielej eļļu. Uzkarsē. Šajā eļļa apcep sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Tad pievieno ķiplokus un papriku, cep 1 min. Pievieno pēc garšas kaltētas garšvielas un sasmalcinātus tomātus un sautē līdz paprika ir mīksta. Tad pievieno kaperus, olīvas, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus, apceptus stibiņus, apsedz ar vāku un sautē apm. 25-30 min.
3. Pasniedz ar svaigu svaigu bageti.
Padoms. Ja ir vēlme, var pievienot čili piparu vai čili pastu.