Ātrais hačapuri

Sastāvdaļas:

 

Mīklai:

180g biezpiens

100g milti

1/2 tējk. cepamais pulveris

1 ola

 

 

Pildījumam:

150g biezpiens

100g siers (Holandes, Čedara, Mālpils)

zaļumi

sāls

 

1 ola apsmērēšanai

 

Pagatavošana:

 

1.  Bļodā iesit olu, pievieno biezpienu, miltus un cepamo pulveri. Visu kārtīgi samaisa un izveido bumbu. Mīklu ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī, kamēr sildās cepeškrāsns. 

 

2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Sarīvē sieru uz dārzrņu rīves un sajauc to ar biezpienu un zaļumiem. Pēc garšas var pievienot sāli.

 

3. Mīklu izrullē pēc iespējas plānāk un tad maliņas uzloka uz augšu.  Galos malas sastiprina kopā. Pamatni sadursta ar dakšu, maliņas apsmērē ar sakultu olu un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 15 min. Tad pamatni piepilda ar siera masu, izveido pa vidu iedobi un iesit tajā olas baltumu. Cep vēl 10 min. Un kad redz, ka baltums sāk sarecēt, tad pievieno olas dzeltenumu. Es iesaku vēl 5 min. paturēt krāsnī. 

 

4. Pasniedz uzreiz.