Šis hačapuri vai siera pīrāgs ir drīzāk līdzīgs tiem tradicionālajiem hačapuri, kurus cep apaļus un ar Adigejas sieru. Pie mums, diemžēl, šādu sieru atrast nevar, es nezinu kāpēc. Bet var izveidot kaut-ko līdzīgu sajaucot biezpienu un normālu sieru. Ja tu esi staipīgā siera komandā, tad šis nebūs tas, ko tu gribētu. Bet ja tev garšo hačapuri vai esi uz diētas, tad šis noteikti tavs variants!
Turklāt, šī ir ātrā versija - mīkla nav jāraudzē.
P.s. Bildē man ir diezgan sacepusies ola - olai tādai nav jābūt. Parasti olas dzeltenums ir mīksts un tajā mērcē pīrāga garoziņu, tāpēc olu iesit pēdējā brīdī.
Sastāvdaļas:
Mīklai:
180g biezpiens
100g milti
1/2 tējk. cepamais pulveris
1 ola
Pildījumam:
150g biezpiens
100g siers (Holandes, Čedara, Mālpils)
zaļumi
sāls
1 ola apsmērēšanai
Pagatavošana:
1. Bļodā iesit olu, pievieno biezpienu, miltus un cepamo pulveri. Visu kārtīgi samaisa un izveido bumbu. Mīklu ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī, kamēr sildās cepeškrāsns.
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Sarīvē sieru uz dārzrņu rīves un sajauc to ar biezpienu un zaļumiem. Pēc garšas var pievienot sāli.
3. Mīklu izrullē pēc iespējas plānāk un tad maliņas uzloka uz augšu. Galos malas sastiprina kopā. Pamatni sadursta ar dakšu, maliņas apsmērē ar sakultu olu un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 15 min. Tad pamatni piepilda ar siera masu, izveido pa vidu iedobi un iesit tajā olas baltumu. Cep vēl 10 min. Un kad redz, ka baltums sāk sarecēt, tad pievieno olas dzeltenumu. Es iesaku vēl 5 min. paturēt krāsnī.
4. Pasniedz uzreiz.
Padoms. Ja ir vēlme, pildījumam var pievienot ķiplociņu.