Maize ar pesto, baziliku un desiņām

Sastāvdaļas:


500g milti

320g ūdens

50g laba olīveļļa

20g manna

15g dzīvais raugs

sāls, garšvielas

 

Pildījumam:

6 tējk. pesto

4-6 mednieku desiņas vai kiršu tomātus

baziliks

50g cietais siers

Pagatavošana:

 

1.  Raugu saberž ar rokām un sajauc ar miltiem un mannu. Tad pievieno ūdeni, olīveļļu, sāli, garšvielas un iemīca mīklu. Es to daru ar miksera palīdzību un tad tajā pašā bļodā atstāju uzbriest, apklājot ar dvielīti.  Mīklu var mīcīt arī ar rokām uz galda vai bļodā, tikai nepievieno papildus miltus. Mīkla ir gatava, kad atlīp no rokām.

 

2. Darba virsmu viegli pārkaisa ar miltiem un sadala mīklu trijās daļās. Mīklu ar pirkstiem izspaida (nerullē un nestiepj) cik vien plāni iespējams. Tad apsmērē ar pesto, kārto desiņu sķēles vai tomātu pusītes, bazilika lapiņas un pārkaisa ar sieru. Tagad uzloka vienu malu līdz pusei (var mazliet pāri) un tad uzloka pa virsu otru malu. Visu kopā saspiež, saplacina, aizspiež ciet malas un saloka vēlreiz uz pusēm. Atkal visu saplacina un kārtīgi aizspiež ciet malas. Izveido kukulīti, kuru iegriež pa vidu un katru iegriezto pusi uzloka ar atvērto malu uz augšu. Atkārto ar atlikušo mīklu. Kukulīšus saliek uz cepešpannas, apsedz ar dvieli un kamēr sildās krāsns atstāj vēl uzbriest.

 

3. Krāsni uzkarsē līdz 250 grādiem. Karstā krāsnī liek maizi un karstumu samazina līdz 220 grādiem. Cep apm. 20-25 min. Es cepu speciālā maizes režīmā.

 

4. Gatavu maizi apsmērē ar olīveļļu un atdzesē.