Mēs esam vēl pa vienu dienu tuvāk svētkiem un gada nogalei. Un ir pēdējais brīdis domāt, kā dekorēt māju un ko likt galdā. Šogad svētki būs ļoti klusi dēļ ierobežojumiem, bet tiem noteikti jābūt garšīgiem un ne mazāk svinīgiem.
Šī uzkoda patiks pat tiem, kas domā par figūru un ir strikti apņēmušies notievēt līdz pavasarim.
Sastāvdaļas (24 gb.):
200g vārīta vistas fileja ĶEKAVA
150g rīvēts cietais siers
100g grieķu jogurts
2 vārītas olas
40g kaltētas dzērvenes
Pagatavošana (20 min.):
1. Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos vai saplūkā ar dakšu. Olas sarīvē uz dārzeņu rīves vai sagriež mazos kubiņos. Dzērvenes smalki sakapā. Nelielā šķīvī ieber atlikušos 50g siera
2. Gaļu, dzērvenes, olas, 100g siera un jogurtu pārliek bļodā un samaisa. Pēc garšas pievieno sāli, bet neaizraujies, jo siers ir pietiekami sāļš. Tagad no šīs masas veido bumbiņas valrieksta lielumā. Katru bumbiņu apvārta rīvētā sierā un kārto uz servējamā šķīvja.
3. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.
Padoms. Gaļas masai var pievienot zaļumus, riekstus, ķiplociņu, lokus vai čili piparus, ja gribas ko pikantāku. Nu ja ir vēlme, tad jogurtu var aizvietot ar majonēzi, bet man garšo veselīgāk.