Gaļas terīne ar dzērvenēm un pistācijām

Sastāvdaļas (forma 10x25cm):


200-300g bekons NĀKOTNE
600g cūkgaļas kabonāde NĀKOTNE

500-600g vistas fileja

2 olas

75g pistācijas

50g kaltētas dzērvenes

2-3 ķiploka daiviņas

zaļumi (pētersīļi, dilles)

sāls, pipari

 

Pagatavošana (35 min):

 

1.  Cūkgaļu sagriež palielos kubiņos. Daļu no vistas filejas sagriež mazos gabaliņos, pārējo kopā ar cūkgaļu samaļ.

Riekstus un dzērvenes sagriež smalkāk. Zaļumus un ķiplokus sasmalcina. Visu sajauc kopā, pievieno olas un pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

 

2. Sagatavo cepamo formu. No iekšpuses to izklāj ar bekona šķēlēm cenšoties klāt tā, lai bekons karājas pāri malām. Tad formā pārliek gaļas masu, piespiež un pa virsu apklāj ar bekona šķēlēm.


3. Formu liek dziļākā pannā, ielej līdz pusei ūdeni un pa virsu formu apsedz ar foliju vai cepamo papīru. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 1st. 15 min. Tad noņem foliju vai papīru un cep vēl 10-15 min, lai bekons apbrūninās. 

 

4. Terīni mazliet atdzesē, izlej buljonu un tad terīni izslidina no formas. Pārliek uz servējamā šķīvja, izdekorē ar rozmarīna zariņiem, dzērvenēm, riekstiem un pasniedz.

 

 

Recepti piedāvā