Spārniņi apelsīnu un kļavas sīrupa marinādē

Sastāvdaļas (6 porc.):


1kg vistas spārni ĶEKAVA

1 apelsīns

50g kļavu sīrups

3-4 krustnagliņas

4-5 smaržīgo piparu graudiņi

2-3 ķiploka daiviņas

Pagatavošana (15 min.):

 

1.  Vistas spārniņus sagriež trijās daļās (pēdējo spārna daļu, pašu mazāko, var izmest).

No apelsīna nogriež 3-4 mizas strēmelītēs. Lielā bļodā liek apelsīna miziņas, izspiestu apelsīna sulu, smaržīgos piparus, krustnagliņas, sagrieztas biezas šķēļēs ķiploka daiviņas un kļavu sīrupu. Pievieno 1gl. verdoša ūdens, samaisa un šajā marinādē ieliek vistas spārniņus.  Atstāj uz 30 min. marinēties.

 

2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem un cep spārniņus līdz gatavībai, apm. 25 min.

 

3. Pirms pasniegšanas spārniņus var pārkaisīt ar rupjo sāli, rozā pipariem un pārliet ar kļavu sīrupu.