Bezgalīgi var grauzt trīs lietas - riekstiņus, sēmenes (vai semuškas) un vistas spārniņus. Nav nekā demokrātiskāka par tiem. Spārniņus var pasniegt gan jauniešu tusiņā, gan bērnu ballītē, gan svētku galdā un neviens neaizies neapmierināts.
Sastāvdaļas (6 porc.):
1kg vistas spārni ĶEKAVA
1 apelsīns
50g kļavu sīrups
3-4 krustnagliņas
4-5 smaržīgo piparu graudiņi
2-3 ķiploka daiviņas
Pagatavošana (15 min.):
1. Vistas spārniņus sagriež trijās daļās (pēdējo spārna daļu, pašu mazāko, var izmest).
No apelsīna nogriež 3-4 mizas strēmelītēs. Lielā bļodā liek apelsīna miziņas, izspiestu apelsīna sulu, smaržīgos piparus, krustnagliņas, sagrieztas biezas šķēļēs ķiploka daiviņas un kļavu sīrupu. Pievieno 1gl. verdoša ūdens, samaisa un šajā marinādē ieliek vistas spārniņus. Atstāj uz 30 min. marinēties.
2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem un cep spārniņus līdz gatavībai, apm. 25 min.
3. Pirms pasniegšanas spārniņus var pārkaisīt ar rupjo sāli, rozā pipariem un pārliet ar kļavu sīrupu.
Padoms. Protams, ja kādam garšo pikantāki ēdieni, tad var vai nu marinādei pievienot Kaijenas piparus, vai nu pasniegt ar saldskābo čili mērci.