Vēl viens ēdiens, kuru var pasniegt gan aukstu, gan siltu. Un atkal, pagatavošana neaizņem daudz laika un produkti ir saprotami un vienkārši. Un rauga mīklu arī šobrīd var nopirkt veikalos - uzreiz var gatavot.
Es pat brīnos - kāpēc es šo neesmu gatavojis agrāk?!
Sastāvdaļas (12-14porc):
500g rauga mīkla
400g cūkgaļas karbonāde NĀKOTNE
100g kūpināta krūtiņa NĀKOTNE
150g siers
1 burkāns
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
2 ēd.k. Vočesteras mērce
2 ēd.k. čili pasta
1 ola (apsmērēšanai)
Pagatavošana (30 min):
1. Sīpolu un burkānu notīra un sagriež mazos kubiņos. Ķiploku sasmalcina. Krūtiņu sagriež kubiņos. Cūkgaļu sagirež palielos kubiņos un sasmalcina rokas blenderī. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
2. Uzkārsē pannu un apcep sīpolus, bukānus, krūtiņu un ķiplokus, līdz sīpoli kļūst mīksti. Tad pievieno malto gaļu, apcep, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Uguni izslēdz un atstāj padzist.
3. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un izrullē mīklu, lai veidojas taisnstūris. Mīklu uzreiz pārceļ uz cepešpannas. Tad vidu no vienas līdz otrai malai iesmērē ar čili pastu (to var nedarīt, vai arī aizvietot ar kādu citu mērci). Tad visā garumā (atkal pa vidu) kārto apceptu gaļu. Pa virsu pārkaisa ar sieru, atstājot mazliet dekoram. No sāniem jāpaliek brīvām mīklas malām - tās ar asu nazi sagriež ik pa 1,5 cm. Tagad var locīt mīklas malas pamīšus uz augšu kā bizīti - no vienas puses, no otras psues, no vienas puses, no otras puses utt.
4. Gatavu klaipu apsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar atlikušo sieru. Cep cepeškrāsnī apm. 30-35 min.
5. Es iesaku to pasniegt galdā veselu, uz dēlīša ar nazi, un tad jau katrs pats sev griež pa šķēlei.
Padoms. Rauga mīklu mierīgi var aizvietot ar kārtaino mīklu un pildījumam pievienot gan papriku, gan baklažānus, gan kādu pikantāku sieru. Var pamēģināt pievienot sālītus gurķus, olīvas vai Halapenjo - es neesmu mēģinājis, bet pēc sajūtām varētu būt labi.
Recepti piedāvā