Ziemassvētkos ģimene saiet kopā, lai satiktu viens otru, nevis lai pārsteigtu ar kulināriem šedevriem. Tāpēc es iestājos par ātriem un vienkāršiem ēdieniem. Mišlēna zvaigznes cienīgas receptes atstāj citām reizēm. Izvēlies kaut-ko vienkāršāku un ātri pagatavojamu. Tava pavāra reputācija no tā necietīs, goda vārds!
Sastāvdaļas (6 porc.):
1kg vārīti kartupeļi
250g saldētas pākšu pupiņas
150g kūpināta krūtiņa NĀKOTNE
1 sīpols
3 ēd.k. ābolu vai vīna etiķis
2 ēd.k. medus
2 ēd.k. Dižonas sinepes
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Pupiņas atkausē. Krūtiņu sagriež mazākos gabalos. Kartupeļus sagriež palielos gabalos.
2. Pagatavo mērci. Lielā bļodā sajauc kopā medu, sinepes un etiķi.
3. Uzkarsētā pannā apcep kartupeļus no visām pusēm, lai tie ir smuki brūni. Tikko kartupeļi ir gatavi, tos pārliek bļodā pie mērces um apmaisa.
4. Tajā pašā pannā apcep sīpolus un krūtiņu, līdz sīpoli ir caurspīdīgi. Pievieno pupiņas, cep visu kopā 2-3 min. Tad to visu pievieno kartupeļiem, ātri apmaisa un uzreiz pasniedz.
Padoms. Kartupeļus var arī vienkārši novārīt un pievienot siltus salātiem. Tad pirms vārīšanas tos sagriež uzreiz vajadzīgos gabalos.
Recepti piedāvā