Siltie salāti ar kūpinātu krūtiņu un pupiņām

Sastāvdaļas (6 porc.):


1kg vārīti kartupeļi
250g saldētas pākšu pupiņas

150g kūpināta krūtiņa NĀKOTNE
1 sīpols
3 ēd.k. ābolu vai vīna etiķis
2 ēd.k. medus
2 ēd.k. Dižonas sinepes
sāls, pipari
 

Pagatavošana:

 

1.  Pupiņas atkausē. Krūtiņu sagriež mazākos gabalos. Kartupeļus sagriež palielos gabalos.

 

2.  Pagatavo mērci. Lielā bļodā sajauc kopā medu, sinepes un etiķi.
 

3. Uzkarsētā pannā apcep kartupeļus no visām pusēm, lai tie ir smuki brūni. Tikko kartupeļi ir gatavi, tos pārliek bļodā pie mērces um apmaisa.

 

4. Tajā pašā pannā apcep sīpolus un krūtiņu, līdz sīpoli ir caurspīdīgi. Pievieno pupiņas, cep visu kopā 2-3 min. Tad to visu pievieno kartupeļiem, ātri apmaisa un uzreiz pasniedz.

 

Recepti piedāvā