Rasols, vinegrets, siļķe kažokā - tradicionāli salāti svētku galdā vēl no tālajiem padomju laikiem. Es nesaku, ka laiks atteikties no vecā un mainīt ieradumus, bet varbūt tomēr paskatīties uz kaut-ko jaunu? Šie salāti ir lielisks rasola aizvietotājs un noteikti garšos visiem!
Sastāvdaļas (8-10 porc.):
400g cāļa giross ĶEKAVA
200g svaigs gurķis
100g valrieksti
5 vārītas olas
1 liels sīpols
150g majonēze
75g krējums
pētersīļi
ķiploku granulas
sāls, pipari
Pagatavošana (20 min.):
1. Cāļa girosu sagriež kubiņos. Tādos pašos kubi;nos sagriež svaigu gurķi un olas. Valriekstus ar nazi sasmalcina, bet ne pārāk smalki.
2. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Uzkarsē pannu (ar 1 ēd.k. eļļas) un apcep sīpolus, līdz tie kļūst mīksti.
3. Lielā bļodā sajauc majonēzi ar krējumu, pievieno ķiploku granulas pēc garšas un sagrieztus pētersīļus. Visu kārtīgi samaisa. Tad pievieno visas sagrieztas sastāvdaļas un apceptus sīpolus, samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus un atstāj ievilkties.
4. Pirms pasniegšanas saliek aukstās glāzēs, izdekorē un pasniedz.
Padoms. Salātus var pasniegt arī lielā salātbļodā, gluži kā rasolu.