Salāti ar kūpinātu vistu un valriekstiem

Sastāvdaļas (8-10 porc.):


400g  cāļa giross ĶEKAVA

200g svaigs gurķis

100g valrieksti

5 vārītas olas

1 liels sīpols

150g majonēze

75g krējums
pētersīļi

ķiploku granulas

sāls, pipari

Pagatavošana (20 min.):

 

1.  Cāļa girosu sagriež kubiņos. Tādos pašos kubi;nos sagriež svaigu gurķi un olas. Valriekstus ar nazi sasmalcina, bet ne pārāk smalki.

 

2. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Uzkarsē pannu (ar 1 ēd.k. eļļas) un apcep sīpolus, līdz tie kļūst mīksti.

 

3. Lielā bļodā sajauc majonēzi ar krējumu, pievieno ķiploku granulas pēc garšas un sagrieztus pētersīļus. Visu kārtīgi samaisa. Tad pievieno visas sagrieztas sastāvdaļas un apceptus sīpolus, samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus un atstāj ievilkties.

 

4. Pirms pasniegšanas saliek aukstās glāzēs, izdekorē un pasniedz.