Sekojot tradīcījai, Ziemassvētku galdā jābūt deviņiem ēdieniem. Viens no obligātiem ēdieniem ir maize. Man garšo maize, bet vairāk garšo pīrādziņi. Un šī plēšamā maize ir kaut-kas pa vidu starp maizi un pīrādziņiem - daudz mazu pīrādziņu veido vienu lielu plēšamu maizi.
Sastāvdaļas (forma - 28cm ):
500g rauga mīkla
250g kūpināta krūtiņa NĀKOTNE
150g siers (Holandes, Edama, Krievijas, Čedara)
60g pesto
50g tīrītas pistācijas
25g kaltētas dzērvenes
Pagatavošana:
1. Kūpinātu krūtiņu sagriež nelielos kubiņos un apcep sausā pannā. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Pistācijas un dzērvenes ar lielu nazi sakapā smalkāk.
2. Uz darba virsmas uzber mazliet miltus un izrullē mīklu. Mīklu iesmērē ar pesto, tad kārto pa virsu apceptu gaļu, pārkaisa ar riekstiem, dzērvenēm un rīvētu sieru.
3. Sagatavoto mīklu sagriež divās daļās (gareniski), sarullē. Tad katru garo rulli sagriež apm 3 cm biezās šķēlēs. Rullīšus kārto cepamā formā vienu otram blakus ar pildījumu uz augšu. Visu, kas izbira uz galda, ieber formā pa virsu sagatavei.
4. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 20-25 min.
5. Pasniedz formā gan siltu, gan atdzisušu un katrs pats sev nolauž gabaliņus.
Padoms. Pievērs uzmanību formas izmēram. Forma var būt citas formas - ovāla vai kantaina, bet tā nedrīkst būt pārāk maza. Labāk lai paliek vairāk tukšas vietas starp rullīšiem (jo rauga mīkla cepoties uzpūtīsies), nekā saspiest pārāk cieši (tad var neizcepties).
Recepti piedāvā