Es parasti kad vāru kartupeļus, tad vāru pavairāk, jo nākamajā dienā var pagatavot vēl kaut-ko garšīgu un ļoti ātri. Šajos salātos var izmantot arī kādu kūpinātu desiņu, bet man tieši šī desa garšo - tai ir maz tauku (nu vismaz vizuāli) un diezgan spēcīga kūpināta garša. Šādiem salātiem vai olai no rīta - ideāli.
Sastāvdaļas (3-4 porc.):
600g vārīti kartupeļi
1 baklažāns
1 puravs
200g mājas desa "Nākotne"
150g krējums vai bezpiedevu jogurts
2 ķiploka daiviņas
eļļa cepšanai
sāls, pipari
Pagatavošana (20 min.):
1. Kartupeļus un baklažānus sagriež vienādos palielos kubiņos. Tādos pašos kubiņos sagriež desu. Puravus izskalo no smiltīm un sagriež gredzenos.
2. Pannā uzkarsē eļļu un apcep puravus. Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas - kartupeļus, baklažānus un desu. Cep līdz viss ir apcepies un skaisti brūns.
3. Krējumu vai jogurtu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Mērci var gatavot uzreiz tajā bļodā, kurā pasniegsiet, jo mērce ir jāizsmērē pa bļodas vai šķīvja apakšu. Tad pa virsu mērcei kārto siltos salātus.
4. Pasniedz uzreiz.
Padoms. Man šajos salātos vairāk garšoja neapcepti puravi. Ja tev garšo svaigi puravi, tad pamēģini atstāt daļu un pievienot pašās beigās svaigus.