Siltie salāti ar baklažāniem un mājas desu

Sastāvdaļas (3-4 porc.):


600g vārīti kartupeļi

1 baklažāns

1 puravs

200g mājas desa "Nākotne"

150g krējums vai bezpiedevu jogurts

2 ķiploka daiviņas

eļļa cepšanai

sāls, pipari
 

Pagatavošana (20 min.):

 

1.  Kartupeļus un baklažānus sagriež vienādos palielos kubiņos. Tādos pašos kubiņos sagriež desu. Puravus izskalo no smiltīm un sagriež gredzenos.

 

2. Pannā uzkarsē eļļu un apcep puravus. Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas - kartupeļus, baklažānus un desu. Cep līdz viss ir apcepies un skaisti brūns.

 

3. Krējumu vai jogurtu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Mērci var gatavot uzreiz tajā bļodā, kurā pasniegsiet, jo mērce ir jāizsmērē pa bļodas vai šķīvja apakšu. Tad pa virsu mērcei kārto siltos salātus.

 

4. Pasniedz uzreiz.