Liellopa kebabi ar biezpiena mērci

Ja ir pieejams grils vai cepeškrāsnij ir grila funkcija, tad šie kebabi būs vēl garšīgāki. Bet ja nekas nav pieejams, tad var izveidot kotletes un uzcept pa vienkāršo uz pannas. Protams, no irbulīšiem ēst ir interesantāk, bet kotlešu veidā var ietaupīt laiku un neturēt gaļu ledusskapī.

Sastāvdaļas (6 porc.):


800-900g liellopa maltā gaļa

180g biezpiens

100g krējums

1 čili pipars

1 sarkans sīpols

1 ķiploka daiviņa

pētersīļi

piparmētras

sāls, pipari
 

Pagatavošana:

 

1.  Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Pētersīļus un ķiplokus sasmalcina. Čili piparu sagriež uz pusēm, izņem sēkliņas un sagriež mazos-mazos kubiņos. Visu pievieno maltai gaļai (sīpolus mazliet atstāj mērcei), pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Visu kārtīgi samaisa un izdauza. Izdauzīt gaļu nozīmē mest gaļu bļodā, diezgan stirpri. Šādā veidā izdauza gaisu, kas ir maltā gaļā un gaļa labāk līp kopā. Gaļu ieliek ledusskapī uz 30 min. 

 

2. No gaļas izveido bumbiņas mazliet lielākas par valriekstu, uzsprauž uz koka irbulīšiem un tad izlīdzina gar visu iesmu. Ja gaļa ir labi izdaudzīta, tā turēsies un nekritīs. Kebabus pārliek uz restēm un liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos. 12-15 min.  Zem restēm paliek paplāti, lai liekie tauki notek paplātē.

 

3. Gatavo mērci. Biezpienam pievieno sasmalcinātas piparmētras, atliktos sīpolus, krējumu, sāli pēc garšas un samaisa. Ja ir vēlme, mērcei var pievienot kādu austrumu garšvielu - harisu, piem. , vai kariju.

 

4. Kekabus pasniedz ar biezpiena mērci. Klāt pasniedz lapu salātus vai salātus no tomātiem ar sīpoliem.

Padoms. Svaigus zaļumus var aizvietot ar kaltētām garšvielām, īpaši ziemā.