Tas ir galvenais Ziemassvētku ēdiens. Nu kā tad bez tradicionālām vērtībām? Šoreiz sapildīju vistu ar bekonu - sanāca krāšņi un sulīgi. Vista garšo pēc kūpināta bekona un štovēti kāposti dod papildus garšu un sulīgumu. Kamēr vista cepās, var mierīgi uzvilkt svētku drēbes un jau ķerties pie svētku rosola - to var sagatavot iepriekš un likt krāsnī pēdējā brīdī.
Sastāvdaļas (6-8 porc.):
1 vesela vista
1 iep. štovēti kāposti DIMDIŅI
4-5 kartupeļi
150g bekons
garšvielas
eļļa
Pagatavošana (90 min.):
1. Karstumizturīgā formā pārliek štovētus kāpostus. Pa virsu kārto kartupeļu daiviņas.
⠀
2. Vistas krūtiņu ar asu nazi iegriež no abām pusēm, lai veidojas kabatiņas un katru kabatiņus apilda ar bekona šķēli. Vistu pārliek formā, uzlej mazliet eļļas un pārkaisa ar garšvielām.
⠀
3. Cep cepeškrāsnī 180 grādos apm. 1 stundu un 15 min. - ilgums atkarīgs no vistas lieluma.
⠀
4. Vistu galdā pasniedz uzreiz tajā pašā formā, kurā cepās un tad jau griež porcijas gabalos.