Kartupeļu biezputra pēc manas ģimenes receptes

Video recepte

Sastāvdaļas (3-4 porc.)

 

1kg jau nomizotu kartupeļu
175-200g piens
85g sviests
2 maziņi vai 1 liels sīpols
sāls

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Kartupeļus novārā sālsūdenī līdz tie ir mīksti. Ūdeni notecina.

2. Pienu uzsilda tā, lai pirkstam būtu mazliet pa karstu. Sīpolus sagriež mazos kubiņos.

3. Kartupeļus saspaida ar kartupeļu stampu. Ja kādam gribās, to var izberzt caur sietu, bet es tā parasti nedaru, izmantoju veco labo stampu. Jau procesā pievienoju sveistu un pamazām vienoju klāt pienu. Piena daudzums ir atkarīgs no kartupeļu šķirnes - man šoreiz aizgāja 180g piena. Un jau pašās beigās vienoju klāt sīpolu un kārtīgi vēlreiz izspaidu, lai no sīpoliem atdalās sula un kārtīgi iemaisās biezputrā.

4. Viss! To var ēst vienkārši karotēm un ne ar vienu nedalīties