Tieši šādu biezputru es atzīstu par labāko un garšīgāko un tikai tādu biezputru es ēdu🫶⠀
Šī ir manas mammas Opīša recepte un sanāk, ka šādi manā ģimenē gatavo jau ceturtajā paaudzē? pareizi es rēķinu?😜
Sastāvdaļas (3-4 porc.)
1kg jau nomizotu kartupeļu
175-200g piens
85g sviests
2 maziņi vai 1 liels sīpols
sāls
Pagatavošana (30 min.):
1. Kartupeļus novārā sālsūdenī līdz tie ir mīksti. Ūdeni notecina.
⠀
2. Pienu uzsilda tā, lai pirkstam būtu mazliet pa karstu. Sīpolus sagriež mazos kubiņos.
⠀
3. Kartupeļus saspaida ar kartupeļu stampu. Ja kādam gribās, to var izberzt caur sietu, bet es tā parasti nedaru, izmantoju veco labo stampu. Jau procesā pievienoju sveistu un pamazām vienoju klāt pienu. Piena daudzums ir atkarīgs no kartupeļu šķirnes - man šoreiz aizgāja 180g piena. Un jau pašās beigās vienoju klāt sīpolu un kārtīgi vēlreiz izspaidu, lai no sīpoliem atdalās sula un kārtīgi iemaisās biezputrā.
⠀
4. Viss! To var ēst vienkārši karotēm un ne ar vienu nedalīties
PADOMS. Ja pēc garšas pietrūkst sāls, tad to vispirms izšķīdina pienā un tad vieno biezputrai, lai viss iemaisās viendabīgi.⠀