Vakardienas skābu kāpostu zupa

Video recepte

Sastāvdaļas (6-8 porc.):

 

2 iep. skābēti kāposti DIMDIŅI

1,5l liellopu buljons
200g kūpināta gaļa
300g svaiga cūkgaļas krūtiņa
1 burkāns
1 sīpols
2 lauru lapas
3-4 smaržīgo piparu graudiņi
sāls, cukurs

Pagatavošana (ilgi):

 

1. Gaļu sagriež nelielos kubiņos. Ja pie kūpinātas gaļas ir ādiņa, to sagriež smalkāk un arī liek klāt. Burkānu sarīvē uz dārzeņu rīves. Sīpolu sagriež mazos kubiņos.

2. Katlā ar biezu apakšu apcep gaļu, lai izdalās mazliet tauku un tad pievieno sīpolus un burkānus. Cep, līdz gaļa ir kārtīgi apcepusies. Tad pa virsu liek kāpostus (ar visu sulu), pievieno buljonu un uzvāra. Tikko sāk vārīties pievieno lauru lapas un smaržīgos piparus, apsedz ar vāku un pārliek cepeškrāsnī 150-160 grādos uz 3 stundām.

3. Zupu noteikti atstāj līdz nakamai dienai. Pasniegšan Iai kartupeļus novāra ar mizu, notīra un tad apcep. Jau ceptus kartupeļus dāsni pārkaisa ar sāli.⠀

 

4. Pirms pasniegšanas zupu uzsilda, salej porcijas šķīvjos, pievieno šķīvī kartupeļus un uzreiz pasniedz.