Sapildi ar visām sastāvdaļām olas un droši var pasniegt galdā kā uzkodu. Noderēs gan ģimenes Ziemassvētku pasēdēšanai, gan jauniešu tusiņam, kad nav laika sēdēt pie galdam jo jātusē.🥳
⠀
Kāpēc olas jābūt galdā? Jo olas ir spēks!
Sastāvdaļas (4-6 porc.):
6-7 cieti vārītas olas
1 vārīts kartupelis
1 siļķes fileja
1 maziņš burkāns
1 maziņa biete
4 ēd.k. majonēze
1 tējk. mārrutki
Pagatavošana:
1. Cieti vārītas olas sagriež uz pusēm un olu dzeltenumus sajauc ar 2 ēd.k. majonēzes.
Tieši tāpat ar majonēzi sajauc saspaidītu ar dakšu kartupeli un pavisam maziņu burkānu. Es vēl pievienoju mārrutkus.
⠀
2. Siļļkes fileju sagriež mazos kubiņos. Bieti sarīvē uz dārzeņu rīves.
⠀
3. Un tagad var olu pusītes pildīt ar siļķi, tad kartupeļi ar burkānu. Olu masu liek jau ar kaudzīti un pa virsu rīvētas bietes. Ja vēlas, var vēl majonēzi uzpilināt pa virsu vai izdekorēt ar majonēzes sietiņu un kādu dilli.