Kafija vienmēr ir laba ideja! Kurš šogad čakli strādāja, tas ir pelnījis brīvdienas un tasīti bombiskās kafijas, vai ne?!⠀
Sastāvdaļas (1 porc.):
️1 krūze karsta kafija Tiny Giant Coffee
45ml kafijas liķieris
20ml rums
10ml Cointreau
dekorēšanai putukrējums un cukurs
Pagatavošana (10 min.):
1. Krūzi sasilda izmantojot verdošu ūdeni. Apsmērē maliņu ar citrusaugli, kurš pa rokai, un apvārti maliņu cukur.
⠀
2. Krūzē pievieno Cointreau liķieri un rumu, uzmanīgi un ātri aizdedzini ar šķiltavām, griežot glāzi lai kausētu cukura maliņu. Kad cukura maliņa ir izkususi, pievieno kafijas liķieri lai nodzēstu liesmu; ja nesanāk, nekas traks, nopūt to.
⠀
3. Uztaisi krūzi kafijas un pievieno to kokteilim. Dekorē ar putukrējumu un garšvielām.
PADOMS. No manas pieredzes, kokteili nevajadzētu maisīt, jo apelsīna mizas eļļas, kuras atrodas Cointreau, uzpeldēs un nomāks pārējās garšas.