Pastāv mīts, ka burgeri ir ilgi, dārgi un sarežģīti. Un garšīgu burgeri pagatavot mājās nav iespējams. Jā, ir kaut-kas mistisks tajos visiem zināmos burgeros un mājās man tādi nekad nav sanākuši. Bet vai vajag? Mājās sanāk savādāk. Un man ļoti garšo! Un mājās sanāk daudz lētāk - piem. šis viens burgers man izmaksāja 0,85 euro.
Sastāvdaļas (4 porc.):
4 burgermaizītes
4 atkauloti vistas šķiņķīši
1 lauku gurķis
100g ledus salāti
1 ola
milti
garšvielas vistai
sāls, pipari
Mērcei:
150g majonēze
40g ābolu etiķis
15g brūnais cukurs
15g mārrutki
1 tējk. Vorčesteras mērce
1 tējk. ķiploku pulveris
Pagatavošana:
1. Vistas šķiņķīšus kārto uz darba virsmas un izklapē ar gaļas āmurīti no abām pusēm. Vienā bļodā sajauc miltus ar sāli, svaigi maltiem pipariem un vistas garšvielām. Otrā bļodā sakuļ olu ar pāris karotēm piena vai ūdens. Vistas šķiņķīšus apvārtā vispirms miltos, tad olā un liek uzkārsētā pannā cepties. Cep no abām pusēm līdz gaļa ir gatava.
2. Ledus salātus sagriež strēmelītēs. Gurķi nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs.
3. Gatavo mērci. Bļodā sajauc visas mērces sastāvdaļas un kārtīgi samaisa. To viegli izdarīt ar putojamo slotiņu.
4. Maizītes sadala uz pusēm un apgrauzdē.
5. Liek kopā burgeri. Uz apakšējās maizītes daļas izsmērē mērci, kārto salātus, gurķus šķēles, pārlej vēlreiz ar mērci. Pa virsu kārto gaļu un apsedz ar augšējo maizītes daļu.
6. Pasniedz uzreiz.