Vistas burgers ar balto Alabamas mērci

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

4 burgermaizītes

4 atkauloti vistas šķiņķīši

1 lauku gurķis

100g ledus salāti

1 ola

milti

garšvielas vistai

sāls, pipari

 

Mērcei:

150g majonēze

40g ābolu etiķis

15g brūnais cukurs

15g mārrutki

1 tējk. Vorčesteras mērce

1 tējk. ķiploku pulveris

Pagatavošana:

 

1. Vistas šķiņķīšus kārto uz darba virsmas un izklapē ar gaļas āmurīti no abām pusēm. Vienā bļodā sajauc miltus ar sāli, svaigi maltiem pipariem un vistas garšvielām. Otrā bļodā sakuļ olu ar pāris karotēm piena vai ūdens. Vistas šķiņķīšus apvārtā vispirms miltos, tad olā un liek uzkārsētā pannā cepties. Cep no abām pusēm līdz gaļa ir gatava.

 

2. Ledus salātus sagriež strēmelītēs. Gurķi nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs.

 

3. Gatavo mērci. Bļodā sajauc visas mērces sastāvdaļas un kārtīgi samaisa. To viegli izdarīt ar putojamo slotiņu.

 

4. Maizītes sadala uz pusēm un apgrauzdē.

 

5. Liek kopā burgeri. Uz apakšējās maizītes daļas izsmērē mērci, kārto salātus, gurķus šķēles, pārlej vēlreiz ar mērci. Pa virsu kārto gaļu un apsedz ar augšējo maizītes daļu.

 

6. Pasniedz uzreiz.