Ellīgās olas ar desiņām

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

300g kupinātas desiņas

300g maize (piem. čiabata)

300g tomātu mērce (piem. itāļu gaumē)

4 olas

100g siera maisījums picai DŽIUGAS

1 sīpols

1 ēd.k. eļļa

čili pipari

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Maizi sagriež kubiņos. Desiņas sagriež tādos pašos kubiņos. Sīpolu sagriež mazos kubiņos.

 

2. Pannā uzkarsē eļļu. Apcep tajā sīpolus un desiņas, līdz sīpoli ir caurspīdīgi. Pievieno maizi un cep visu kopā 5  min. Tad pievieno tomātu mērci, čili pēc garšas, 2/3 siera, uzmanīgi pārmaisa.

 

3. Ar karoti izveido četras bedrītes un katrā iesit pa olai. Pannu apsedz ar vāku un cep līdz olas ir izcepušās, no 5 līdz 8 min.

 

4. Pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem, pārkaisa ar cieto sieru, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Pasniedz uzreiz.

Recepte tapusi sadarbībā ar