Vakar nopirktā maize šodien no rītā vairs nav tik svaiga, kā cerēju. Nepatīkami. Mazliet vīlos. Tāpēc ātri jāmeklē izeja – gribas brokastis. Tā tapa šīs olas. Ļoti-ļoti garšīgi! Tagad speciāli turēšu maizi mazliet ilgāk )))
Sastāvdaļas (4 porc.):
300g kupinātas desiņas
300g maize (piem. čiabata)
300g tomātu mērce (piem. itāļu gaumē)
4 olas
100g siera maisījums picai DŽIUGAS
1 sīpols
1 ēd.k. eļļa
čili pipari
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Maizi sagriež kubiņos. Desiņas sagriež tādos pašos kubiņos. Sīpolu sagriež mazos kubiņos.
2. Pannā uzkarsē eļļu. Apcep tajā sīpolus un desiņas, līdz sīpoli ir caurspīdīgi. Pievieno maizi un cep visu kopā 5 min. Tad pievieno tomātu mērci, čili pēc garšas, 2/3 siera, uzmanīgi pārmaisa.
3. Ar karoti izveido četras bedrītes un katrā iesit pa olai. Pannu apsedz ar vāku un cep līdz olas ir izcepušās, no 5 līdz 8 min.
4. Pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem, pārkaisa ar cieto sieru, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Pasniedz uzreiz.
Recepte tapusi sadarbībā ar