Ir divas cilvēku kategorijas – vieni pievieno sīpolu/ķiploku kartupeļu pankūkām, otri – kategoriski nē. Es piederu pie pirmās kategorijas un uzskatu, ka sīpols/ķiploks ļoti iederās ar kartupeļiem. Un ja pievienosi sīpolu, tad kartupeļi nepaliks tumšāki.
Sastāvdaļas (4 porc.):
700g notīrīti kartupeļi
100g kviešu milti
70g jogurts bez piedevām
50g siera maisījums picai DŽIUGAS
1 sīpols
1 ola
eļļa cepšanai
sāls, pipari
Pagatavošana (25 min.):
1. Lielā bļodā sarīvē kartupeļus (uz dārzeņu rīves). Tieši tāpat sarīvē sīpolu. Pievieno sieru, jogurtu, olu, miltus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Samaisa.
2. Pannā uzkarsē eļļu. Ar karoti liek karutpeļu masu pannā un veido pankūkas – pa 1 ēd.k. uz katru pankūku. Cep no abām pusēm līdz pankūkas ir brūnas.
3. Pasniedz ar krējumu.
Recepte tapusi sadarbībā ar