Tarte ar rikotu un karamelizētiem sīpoliem

Sastāvdaļas (forma 22cm):

 

300g kārtainā bezrauga mīkla

40g sviests

3 sīpoli

1 tējk. brūnais cukurs

250g kūpināta krūtiņa vai pavēdere

250g ricotta Formagia

100g rīvēts Mozzarella siers Formagia

svaigs timiāns

sāls

Pagatavošana:

 

1. Sīpolus sagriež gredzenos. Pannā izkausē sviestu un apcep tajā sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno cukuru,  pēc garšas sāli un cep, līdz sīpoli kļūst brūni, apm. 10 min. Sīpolus pārliek bļodiņā.  Gaļu sagriež kubiņos un apcep tajā pašā pannā.

 

2. Rikotu sajauc ar rīvētu sieru, pievieno 2/3 apceptas gaļas, timiāna lapiņas, samaisa.

 

3. Mīklu atlaidina un izrullē mazliet plānāku. Ieklāj tartes formā tā, ar pirkstiem piespiež pie malām, leiko nogriež. Mīklu uzdur  vairākās vietās ar dakšu un cep  cepeškrāsnī  15 min.

 

4. Tarti izņem no krāsns. Pa visu tarti vienā kārtā kārto karamelizētus sīpolus, tad pa virsu kārto siera kārtu. Pa virsu uzber atlikušo gaļu un pāris timiāna zariņus. Cep cepeškrāsnī  15 min. vai līdz brūnai garoziņai.

 

5. Tarti atdzesē un tad pasniedz.