Es jūs aicinu uz vakariņām. Tādām ļoti saulainām un vieglām. Tādām, kādas var būt tikai siltajā saulainajā Itālijā. Tieši Italijā ir viss, lai ēstu garšīgi – saule, plaši lauki, tradīcijas un vērtības. Starp citu, Itālijā saka, ka ēst vakariņas vienatnē ir noziegums. Tāpēc, gatavojam dakšas, šķivjus, krēslus un aicinam visus pie galda, lai justos tik labi kā Itālijā!
Sastāvdaļas (forma 22cm):
300g kārtainā bezrauga mīkla
40g sviests
3 sīpoli
1 tējk. brūnais cukurs
250g kūpināta krūtiņa vai pavēdere
250g ricotta Formagia
100g rīvēts Mozzarella siers Formagia
svaigs timiāns
sāls
Pagatavošana:
1. Sīpolus sagriež gredzenos. Pannā izkausē sviestu un apcep tajā sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno cukuru, pēc garšas sāli un cep, līdz sīpoli kļūst brūni, apm. 10 min. Sīpolus pārliek bļodiņā. Gaļu sagriež kubiņos un apcep tajā pašā pannā.
2. Rikotu sajauc ar rīvētu sieru, pievieno 2/3 apceptas gaļas, timiāna lapiņas, samaisa.
3. Mīklu atlaidina un izrullē mazliet plānāku. Ieklāj tartes formā tā, ar pirkstiem piespiež pie malām, leiko nogriež. Mīklu uzdur vairākās vietās ar dakšu un cep cepeškrāsnī 15 min.
4. Tarti izņem no krāsns. Pa visu tarti vienā kārtā kārto karamelizētus sīpolus, tad pa virsu kārto siera kārtu. Pa virsu uzber atlikušo gaļu un pāris timiāna zariņus. Cep cepeškrāsnī 15 min. vai līdz brūnai garoziņai.
5. Tarti atdzesē un tad pasniedz.