Karstajā laikā nav nekā labāka par auksto zupu. Pirmkārt, tā ir atsvaidzinoša. Otrkārt, karstajā laikā, kad negribas ēst, tieši aukstā zupa ļoti labi iederās. Un treškārt, tā ir vienkārši garšīga!
Sastāvdaļas (6 porc.):
1,5kg Gefilus Valio kefīrs
5 kartupeļi (vārīti)
5 svaigi gurķi
400g laba desa
4-5 vārītas olas
400g marinētas bietes
4 ēd.k. krējums
sinepes
loki
dilles
sāls, pipari
Pagatavošana (20 min.):
1. Kartupeļus pārliek uz šķīvīša, saspaida ar dakšu. Pievieno sāli, sinepes pēc garšas, krējumu un labi samaisa.
2. Desu un svaigus gurķus sagriež tāpat kā ir sagrieztas bietes - salmiņos vai kubiņos. Lokus un dilles sagriež smalkāk. Olas notīra un sagriež daivinās.
3. Katrā porcijas šķīvī liek kartupeļu masu. Čupiņās liek desu, bietes, svaigus gurķus, pielej kefīru. Pa virsu pārkaisa ar dillēm, lokiem un kārto olas.
4. Pasniedz uzreiz.