Aukstā zupa ar kefīru

Sastāvdaļas (6 porc.):

 

1,5kg Gefilus Valio kefīrs

5 kartupeļi (vārīti)

5 svaigi gurķi

400g laba desa

4-5 vārītas olas

400g marinētas bietes

4 ēd.k. krējums

sinepes

loki

dilles

sāls, pipari

Pagatavošana (20 min.):

 

1. Kartupeļus pārliek uz šķīvīša, saspaida ar dakšu. Pievieno sāli, sinepes pēc garšas, krējumu un labi samaisa.

 

2. Desu un svaigus gurķus sagriež tāpat kā ir sagrieztas bietes - salmiņos vai kubiņos. Lokus un dilles sagriež smalkāk. Olas notīra un sagriež daivinās.

 

3. Katrā porcijas šķīvī liek kartupeļu masu. Čupiņās liek desu, bietes, svaigus gurķus, pielej kefīru. Pa virsu pārkaisa ar dillēm, lokiem un kārto olas.

 

4. Pasniedz uzreiz.