Vairākus gadus atpakaļ es diezgan pamatīgi izgāju cauri Džeimija Olivera grāmatām. Vienā no viņa pirmajām grāmatām "Plikais šefs" (The Naked Chef) es arī uzgāju šo recepti. Tad vairākas variācijās tā man trāpijās dažādos blogos, portālos un žurnālos. To ir gatavojuši ar nelielām izmaiņām vairāki šef-pavāri. varbūt tā arī nav Olivera recepte, vienkārši pie viņa pirmā es to uzgāju. Es tā saprotu, ka piens ar citronu un kanēli ir tik dīvains savienojums, ka visiem gribas pagaršot. Nu neatsaki sev šo prieku arī tu. Garšo tā daudzreiz labāk nekā izskatās )))
Sastāvdaļas:
1 svaigs cālis (apm. 1,5kg)
2 citroni
550ml piens
1 kanēļa standziņa
eļļa
sāls, melnie pipari
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem (augša-apakša). Vistu pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
Čuguna katlā vai katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu. Ātri apcep vistu no visām pusēm. Grozīt to nebūs viegli, bet galā tikt var. Cepošanas procesā kaut-kur, iespējams, ieplīsīs āda, tāpēc vizuāli tā nebūs skaistuma karaliene. Tad katlā ielej pienu, pievieno kanēļa standziņu, rīvētu abu citrona miziņu.
2. Katlu ar vistu liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz 1,5 stundām. Ik pa brīdim vistu aplej ar piena mērci. Pēdējās 10 min. var ieslēgt grila funkciju.
3. Vistu sagriež porcijas gabalos turpat katlā. Pasniedz ar piena mērci.
Padoms. Ja izdodas dabūt, vistai var pievienot salviju. Tāpat var pievienot ķiploka daiviņas, timiānu, raudeni, sinepes vai sinepju pulveri, sīpolus. Ķiplokus droši var netīrīt, tik saspiest.
Recepte tapusi sadarbībā ar