Vista ar pienu un citronu

Sastāvdaļas:

 

1 svaigs cālis (apm. 1,5kg)

2 citroni

550ml piens

1 kanēļa standziņa

eļļa

sāls, melnie pipari

Pagatavošana:

 

1.  Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem (augša-apakša). Vistu pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem.

Čuguna katlā vai katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu. Ātri apcep vistu no visām pusēm. Grozīt to nebūs viegli, bet galā tikt var. Cepošanas procesā kaut-kur, iespējams, ieplīsīs āda, tāpēc vizuāli tā nebūs skaistuma karaliene. Tad katlā ielej pienu, pievieno kanēļa standziņu, rīvētu abu citrona miziņu.

 

2. Katlu ar vistu liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz 1,5 stundām. Ik pa brīdim vistu aplej ar piena mērci. Pēdējās 10 min. var ieslēgt grila funkciju.

 

3. Vistu sagriež porcijas gabalos turpat katlā. Pasniedz ar piena mērci.

Recepte tapusi sadarbībā ar