Pēc izskata šie pelmeņi man atgādina mazus pīrādziņus. Pelmeņus var ņemt ar jebkādu pildījumu. Svarīgi lai pelmeņi būtu plakani, nevis smukās formās. Ar dažādām mērcēm to var pasniegt kā uzkodu ballītē.
Sastāvdaļas (4 porc.):
1 pac. pelmeņi (400g)
2 olas
40g milti
40g rīvmaize
40g cietais rīvēts siers DŽIUGAS
kaltētas garšvielas
Pagatavošana (20 min.):
1. Olas ar dakšu viegli sakuļ. Miltus ieber trauciņā. Atsevišķā bļodā sajauc rīvmaizi ar sieru un kaltētām garšvielām.
2. Pelmeņus apvārta no visām pusēm miltos, tad iemērc sakultā olā un ta kārtīgi apvārta rīvmaizē.
3. Sagatavotus pelmeņus kārto Air-fryer grozā un cep 8-9 minūtes 180 grādos. Pēc 4-5 min. pelmeņus apmaisa.
4. Pasniedz gan siltus, gan aukstus ar tomātu vai picas mērci.
PADOMS. Ja nav Fryer, tad pelmeņus var cept lielā eļļas daudzumā vai cepeškrāsnī ar konvekcijas funkciju.
Recepte tapusi sadarbībā ar