Omlete ir ideāls ēdiens gan brokastīs, gan psudienās, gan vakariņās. Ātri, vienkārši un var dažādot garšas. Es šoreiz izmantoju dažādas desiņas (Mednieku un ar sieru) un var pamēģināt svaiga čili vietā marinētus peperončino.
Sastāvdaļas:
4 lauku vistu olas
125g kūpinātas desiņas
1/2 sarkana paprika
1 svaigs čili pipars
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
30g labi kūstošs siers
30ml piens
30g pesto
1 ēd.k. eļļa
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Ķiploku sasmalcina. Papriku sagriež strēmelītēs. Čili piparu sagriež uz pusēm un izņem sēkliņas, tad sagriež strēmelītēs. Desiņas vienkārši sagriež smalkāk.
Olām pievieno pienu un ar dakšu sakuļ. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
2. Pannā uzkarsē eļļu, apcep tajā sīpolus un ķiplokus, 2-3 min. Pievieno desiņas un cep apm. 5 min. Pievieno papriku, čili piparus, ātri apcep. Pārliek no pannas uz šķīvīsa.
3. Tajā pašā pannā ielej olu masu un cep līdz olas sarecē. Pārkaisa ar sieru un tikko siers ir pakusis, pa virsu kārto desiņas ar papriku.
4. Pasniedz ar pesto.
Recepte tapusi sadarbībā ar