Pikanta omlete ar desiņām

Sastāvdaļas:

 

4 lauku vistu olas

125g kūpinātas desiņas

1/2 sarkana paprika

1 svaigs čili pipars

1 sīpols

1 ķiploka daiviņa

30g labi kūstošs siers

30ml piens

30g pesto

1 ēd.k. eļļa

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Ķiploku sasmalcina. Papriku sagriež strēmelītēs. Čili piparu sagriež uz pusēm un izņem sēkliņas, tad sagriež strēmelītēs. Desiņas vienkārši sagriež smalkāk.

Olām pievieno pienu un ar dakšu sakuļ. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

 

2. Pannā uzkarsē eļļu, apcep tajā sīpolus un ķiplokus, 2-3 min. Pievieno desiņas un cep apm. 5 min. Pievieno papriku, čili piparus, ātri apcep. Pārliek no pannas uz šķīvīsa.  

 

3. Tajā pašā pannā ielej olu masu un cep līdz olas sarecē.  Pārkaisa ar sieru un tikko siers ir pakusis, pa virsu kārto desiņas ar papriku.

 

4. Pasniedz ar pesto.

Recepte tapusi sadarbībā ar