Filipīniešu vistas stilbiņi

Sastāvdaļas (6 porc.):

 

1 kg vistu stilbiņi
1/2 gl. sojas mērce
1 ēd.k. brūnais cukurs
10 ķiploka daiviņas
5 lauru lapas
1.3 gl. baltvīna etiķis
1 sīpols
melnie pipari

Pagatavošana:

 

1. Bļodā sajauc sojas mērci, cukuru, sasmalcinātus ķiplokus un svaigi maltus piparus. Pievieno vistas stilbiņus, apmaisa līdz viss ir noklāts ar marinādi un atstāj marinēties uz 30 min. vai uz visu nakti.

 

2. Katlā ar biezu apakšu vai čuguna katlā uzkarsē 2 ēd.k. eļļas. Apcep tajā sagrieztu kubiņos sīpolu, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno stilbiņus un apcep tos no visām pusēm. Pievieno marinādi, lauru lapas, apsedz ar vāku un sautē 15 min. Tad pievieno etiķi un uz mazas uguns sautē 20 min.

 

3. Pasniedz ar rīsiem. Un īpaši garšīga ir tā mērcīte)))