Jauno kartupeļu salāti itāļu gaumē

Sastāvdaļas (4-6 porc.):

 

125g siers Mozzarella Formagia
500g jaunie kartupeļi

100g zaļās pākšu pupiņas (saldētas)

50g kaltāti tomāti eļļa

1 ēd.k. kaperi

kaltētas provansas garšvielas

olīveļļa

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Pākšu pupiņas atlaidina – tās ir jau gatavas un termiskā apstrāde tām nav vajadzīga. Pupiņas sagriež mazākos gabalos apm. zirņa lielumā.  Kaltētus tomātus smalki sakapā.

 

2. Kartupeļus novāra sālsūdenī. Vārītus nokāstus kartupeļus paŗber uz šķīvja. Ja kartupeļi ir pavisam maziņi, tos var atstāt kā ir. Mazliet lielākus vēlams sagriezt divās-trijās daļās.

 

3. Kartupeļiem pievieno sāli un svaigi maltus piparus, garšvielas, tomātus, pārlej ar eļļu un izcilā. Tad pievieno kaperus un gabaliņos saplūkātu Mozzarella sieru.

 

4. Pasniedz uzreiz.