Kad satiekas latvieši un itāļi, top dažādas garšīgas lietas. Piemēram, šie salāti. Mans šīs vasaras nenoliedzams favorīts. Tos droši var pasniegt pie gaļas ēdieniem, pie dārzeņiem, pie zivs. Vai vispār kā vienu no patstāvīgiem ēdieniem. Pie mums vasaras ir tik īsas (nav jau kā Iatālijā), ka jācenšas paņemt viss iespējamais - gan emocijas, gan smaržas, gan garšas. Tāpēc jūties tik labi kā Itālijā un ēd ar baudu!
Sastāvdaļas (4-6 porc.):
125g siers Mozzarella Formagia
500g jaunie kartupeļi
100g zaļās pākšu pupiņas (saldētas)
50g kaltāti tomāti eļļa
1 ēd.k. kaperi
kaltētas provansas garšvielas
olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Pākšu pupiņas atlaidina – tās ir jau gatavas un termiskā apstrāde tām nav vajadzīga. Pupiņas sagriež mazākos gabalos apm. zirņa lielumā. Kaltētus tomātus smalki sakapā.
2. Kartupeļus novāra sālsūdenī. Vārītus nokāstus kartupeļus paŗber uz šķīvja. Ja kartupeļi ir pavisam maziņi, tos var atstāt kā ir. Mazliet lielākus vēlams sagriezt divās-trijās daļās.
3. Kartupeļiem pievieno sāli un svaigi maltus piparus, garšvielas, tomātus, pārlej ar eļļu un izcilā. Tad pievieno kaperus un gabaliņos saplūkātu Mozzarella sieru.
4. Pasniedz uzreiz.
Padoms. Es vēl pievienoju Tajin garšvielu ar laimu, bet saprotu, ka visiem nav tādas. Šī garšviela piešķir vieglu skābumu. Iesaku pievienot pāris laima sulas piles. Bet tas tikai ieteikums.