Cezariona salāti

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

500g maltā vistas gaļa

1 galviņa Romiešu salāti

125ml saldais krējums 30%

75g rīvēts cietais siers DŽIUGAS

2 ķiploka daiviņas

2 ēd.k. Vorčesteras mērce

Tabasco mērce

grauzdiņi

kaltēti zaļumi (man bija lakši)

sāls, pipari

Pagatavošana (30 min):

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

 

2. Maltai vistas gaļai pievieno 1 ēd.k. saldā krējuma, 1 sasmalcinātu ķiploka daiviņu, kaltētus zaļumus, 2 ēd.k. cietā siera, pāris piles Tabasco mērces, 1 ēd.k. Vorčesteras mērces, sāli un svaigi maltos piparus pēc garšas. Visu samaisa un ar mitrām rokām izveido bumbiņas valrieksta lielumā. Bumbiņas pārliek uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 10 min.

 

3. Salātu bļodā ielej saldo krējumu. Tam pievieno pusi no palikušā cietā siera, 1 ēd.k. Vorčesteras mērces, pāris Tabasco piles, sasmalcinātu ķiploka daiviņu, pēc garšas sāli, visu samaisa ar putojamo slotiņu.

 

4. Romiešu salātus sagriež smalkāk, pievieno mērcei un izcilā. Pievieno vistas gaļas bumbiņas, grauzdiņus, pārkaisa ar atlikušo sieru un pasniedz.

Recepte tapusi sadarbībā ar