Šī ir mana Cēzara salātu versija. Par to, cik jautri gāja šef-pavāram Cēzaram ģimenes dzīvē vēsture klusē, toties par slaveno vārda brāli ir pilns internets. Tam esot bijušas vairākas sievas un draudzenes, no kurām slavenākā bijusi Kleopatra. Pēc romāna Kleopatrai piedzima dēls Cezarions, kuru gan pats Cēzars neatzina par savējo. Bet es atzinu, ka Cezarions ir pietiekami labs vārds lai tajā nosauktu savus salātus.
Sastāvdaļas (4 porc.):
500g maltā vistas gaļa
1 galviņa Romiešu salāti
125ml saldais krējums 30%
75g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
2 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. Vorčesteras mērce
Tabasco mērce
grauzdiņi
kaltēti zaļumi (man bija lakši)
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min):
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
2. Maltai vistas gaļai pievieno 1 ēd.k. saldā krējuma, 1 sasmalcinātu ķiploka daiviņu, kaltētus zaļumus, 2 ēd.k. cietā siera, pāris piles Tabasco mērces, 1 ēd.k. Vorčesteras mērces, sāli un svaigi maltos piparus pēc garšas. Visu samaisa un ar mitrām rokām izveido bumbiņas valrieksta lielumā. Bumbiņas pārliek uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 10 min.
3. Salātu bļodā ielej saldo krējumu. Tam pievieno pusi no palikušā cietā siera, 1 ēd.k. Vorčesteras mērces, pāris Tabasco piles, sasmalcinātu ķiploka daiviņu, pēc garšas sāli, visu samaisa ar putojamo slotiņu.
4. Romiešu salātus sagriež smalkāk, pievieno mērcei un izcilā. Pievieno vistas gaļas bumbiņas, grauzdiņus, pārkaisa ar atlikušo sieru un pasniedz.
PADOMS. Protams, grauzdiņus var pagatavot paši – cepot bumbiņas pielikt pāris maizes šķēles, tad tās ierīvēt ar ķiploka daiviņu un sagriezt kubiņos. Bumbiņas svarīgi nepārcept, jo vistas gaļa cepās ļoti ātri un tu riskē iegūt sausas neēdamas bumbiņas.
Recepte tapusi sadarbībā ar