Ieskandinam vasaru kopā! Ar saldējuma kūku ar ķiršiem un Formagia! Tautas ticējums – kas apēdīs šīs kūkas gabaliņu, tam būs saulaina vasara! Bet ja apēdīsi veselus divus, tad jutīsies tikpat labi kā saulainajā Itālijā!
Sastāvdaļas (4-6 porc.):
200-250g saldie krekeri vai citi cepumi
700g saldēti ķirši
100g cukurs
2 ēd.k. kartupeļu ciete
Krēmam:
250 g Formagia Mascarpone
80g pūdercukurs
800ml saldais krējums
150g iebiezinātajs piens ar cukuru
1 citrons
Pagatavošana:
1. Pagatavo ķiršu mērci. Priekš tam saldētus ķiršus ieliek katliņā un atkausē. Pievieno cukuru un karsē 5 min. Glāzē ielej 200ml ūdens, izšķīdina tajā kartupeļu cieti un visu laiku maisot pievieno ķiršiem. Karsē tik ilgi, līdz kompots sabiezē, nav pārāk šķidrs.
2. Gatavo siera krēmu. Miksera bļodā ielej 600ml saldā krējuma. Pievieno 50g pūdercukura un uzputo līdz stingrām putām. Pievieno Mascarpone sieru, iebiezināto pienu un vēlreiz uzputo. Kamēr putojās pievieno svaigi spiestu citrona sulu un rīvētu citrona miziņu.
3. Traukā ieklāj pirmo slāni ar siera krēmu. Ieklāj slāni ar cepumiem, pēc nepieciešamības salaužot mazākos gabalos. Tad cepumiem pa virsu pārlej trešdaļu ķiršu mērces un pārklāj ar siera krēmu. Tad vēlreiz liek slāni ar cepumiem, trešdaļu ķiršu mērces un siera krēmu. Pabeidz ar cepumu slāni. Trauku apklāj ar pārtikas plēvi un liek saldētavā uz 3-4 stundām. Var ielikt saldētāvā uz ilgāku laiku, bet pirms pasniegšanas laicīgi jāizņem, lai paspēj atkust.
4. Pirms pasniegšanas 200ml saldo krējumu uzputo ar 30g pūderukcura un pārklāj pa virsu kūkai. Pasniedz ar ķiršu mērci, pārlejot ar to katru nogriezto kūkas gabaliņu.