Ja kartupeļi ir lielāki par vidējiem, tos var droši pasniegt kā patstāvīgu ēdienu. Ja kartupeļi ir maziņi, būs mazliet lielāks čakars, bet tos var pasneigt kā uzkodu dārza svētkos, Jāņos vai paņemt līdz uz pikniku.
Sastāvdaļas (4 porc.):
8 vārīti ar mizu kartupeļi
50g sviests
100g siera maisījums picai DŽIUGAS
100g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
1 ķiploka daiviņa
1 tējk. kaltēts rozmarīns (vai citas garšvielas)
1 ēd.k. krējums
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
2. Sagatavo kartupeļus. No kartupeļiem virspusē noņem mizu līdz pusei. Izgreb vidiņu, bet lai nepaliek pārāk plānas malas. Izgrebto daļu leik bļodā, saspaida ar dakšu. Pievieno abus sierus (mazliet cietā siera atstājot pārkaisīšanai), garšvielas, sasmalcinātu ķiploku, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Samaisa. Ja masa ir paŗāk bieza un grūti maisīt, var peivienot vēl kādu karoti krējuma. Ar šo masu piepilda kartupeļus, lai veidojas kārtīga cepurīte. Pārkaisa ar cieto sieru.
3. Cep cepeškrāsnī apm. 20 min., līdz siers piecepies.
4. Pasniedz gan siltus, gan aukstus.
Recepte tapusi sadarbībā ar