Pildīti kartupeļi ar sieru

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

 

8 vārīti ar mizu kartupeļi

50g sviests

100g siera maisījums picai DŽIUGAS

100g rīvēts cietais siers DŽIUGAS

1 ķiploka daiviņa

1 tējk. kaltēts rozmarīns (vai citas garšvielas)

1 ēd.k. krējums

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

 

2. Sagatavo kartupeļus. No kartupeļiem virspusē noņem mizu līdz pusei. Izgreb vidiņu, bet lai nepaliek pārāk plānas malas. Izgrebto daļu  leik bļodā, saspaida ar dakšu. Pievieno abus sierus (mazliet cietā siera atstājot pārkaisīšanai), garšvielas, sasmalcinātu ķiploku, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Samaisa. Ja masa ir paŗāk bieza un grūti maisīt, var peivienot vēl kādu karoti krējuma. Ar šo masu piepilda kartupeļus, lai veidojas kārtīga cepurīte. Pārkaisa ar cieto sieru.

 

3. Cep cepeškrāsnī apm. 20 min., līdz siers piecepies.

 

4. Pasniedz gan siltus, gan aukstus.

Recepte tapusi sadarbībā ar