Kāpēc man patīk šī zupa? Tā ir ļoti vienkārša. Tāpēc es tā arī nosaucu ))) Ja jāievēro diēta, tad grauzdiņus izslēgt. Bet ja nē, tad var ne tikai grauzdiņus pievienot, bet arī kūpinātu vistu, gaļas bumbiņas, garneles, ceptu vistas fileju utt. Eksperimentēt var pēc sirds patikas.
Sastāvdaļas:
apm. 1kg konservēti tomāti
1gl vistas buljons
1 sīpols
4-5 ķiploka daiviņas
3 ēd.k. olīveļļa
100g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
maizes gruzdiņi
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Katlā ar biezu apakšu ielej olīveļļu un apcep tajā lielos gabalos sagrieztu sīpolu un ķiplokus, līdz tie ir mīksti. Tad katlā ielej buljonu, pievieno tomātus un karsē 25-30 min. Tad visu sablendē, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Uzkarsē.
2. Porcijas šķīvjos liek grauzdiņus, pārkaisa tos ar sieru un pārlej ar karstu zupu.
3. Pasniedz dekorējot ar bazilika lapiņām.
PADOMS. Sezonā, kad ir daudz tomātu, šo zupu var gatavot no svaigiem tomātiem. Tomātus, ķiplokus un sīpolu aplej ar olīveļļu un cep cepeškrāsnī. 1 st. Tad visu pārliek katlā, pievieno buljonu, sablendē un uzkarsē.
Recepte tapusi sadarbībā ar