Recepte iesācējiem - 20 min. un viss gatavs. Bet droši visiem var stāstīt cik sarežģīti un ilgi viss notiek. Noticēs! Kamēr klapē gaļu, tikmēr silst panna un cepeškrāsns. Un - čik, čik, čik un viss! Labu apetīti!
Sastāvdaļas:
2 vistas filejas (apm. 400g)
8 bekona šķēles
150g konservēti tomāti
50g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
čili pasta vai paprikas pulveris
kaltētas garšvielas
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
2. Vistas fileju sagriež uz pusēm divās plakānās daļās. Gaļu pārliek uz darba virsmas, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem un izklapē. Tad katru daļu sagriež gareniski uz pusēm (no katras jāsanāk divām garām strēmelēm).
Uz darba visrsmas liek bekona šķēli, tai pa virsu liek vistas filejas šķēli un pārkaisa ar sieru un garšvielām. Tad satin un sastiprina ar koka irbulīti.
3. Uzkarsē pannu ar biezu apakšu. Apcep tajā ruletes no visām pusēm. Bļodiņā sajauc konservētus tomātus (sasmalcinātus), čili pastu vai paprikas pulveri un šo mērci pārlej ruletītēm. Cep cepeškrāsnī apm. 10 min.
4. No ruletītēm izņem koka irbulīšus un uzreiz pasniedz.
PADOMS. Ja panna ir ar koka vai plastmasas rokturi, arī to var izmantot - vienkārši aptin rokturi ar vairākiem folija slāņiem. Vai nu pārliek cepamā formā.
Recepte tapusi sadarbībā ar