Biezpiena-krējuma sacepums

Sastāvdaļas (forma - 20 cm):

 

750g biezpiens

2 olas

130g cukurs

70g milti

vaniļas cukurs

 

Krējuma kārtai:

300g krējums

50g cukurs

1 ola

Pagatavošana:

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

 

2. Biezpienu sajauc ar olām un cukuru. Ja ir krēmveida biezpiens, tad var uzputot visu kopā ar mikseri. Ja biezpiens ir graudains, tad visu var sablendēt. Pievieno vaniļas cukuru,  miltus un visu kārtīgi samaisa ar lāpstiņu. Biezpiena masu pārliek kūku formā ar noņemamām malām. Cep apm. 35-40 min.

3. Kamēr cepās, sagatavo krējuma kārtu. Krējumu sajauc ar olu un cukuru. Ar šo masu pārlej sacepumu un turpina cept vēl 15 min.

 

4. Gatavu sacepumu atdzesē, izņem no formas un sagriež gabalos.

 

5. Var pasniegt ar krējumu un ievārījumu, var ar svaigām ogām. ⠀