Pat tā pa īstam nezinu vai šo var uzskatīt par pilnvērtīgu konditorejas izstrādājumu. Man tas vairāk iederās uz vēlo brokastu galda, uz Lieldienu rīta galda (to var uzcept iepriekšējā dienā).
Pati recepte ļoti vienkārša, galvenais - negāzt abus slāņus reizē un pacietīgi atdzesēt. Arī sastāvdaļas ir ļoti vienkāršas un pieejamas.
Sastāvdaļas (forma - 20 cm):
750g biezpiens
2 olas
130g cukurs
70g milti
vaniļas cukurs
Krējuma kārtai:
300g krējums
50g cukurs
1 ola
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
2. Biezpienu sajauc ar olām un cukuru. Ja ir krēmveida biezpiens, tad var uzputot visu kopā ar mikseri. Ja biezpiens ir graudains, tad visu var sablendēt. Pievieno vaniļas cukuru, miltus un visu kārtīgi samaisa ar lāpstiņu. Biezpiena masu pārliek kūku formā ar noņemamām malām. Cep apm. 35-40 min.
⠀
3. Kamēr cepās, sagatavo krējuma kārtu. Krējumu sajauc ar olu un cukuru. Ar šo masu pārlej sacepumu un turpina cept vēl 15 min.
4. Gatavu sacepumu atdzesē, izņem no formas un sagriež gabalos.
5. Var pasniegt ar krējumu un ievārījumu, var ar svaigām ogām. ⠀
PADOMS. Ja garšo, var pievienot izmērcētas rozīnes, sukādes un aprikozes.