Man liekas, ka kāposti ir garlacīgākie dārzeņi pasaulē. Garlaicīgāki ir tikai brokoļi, bet tie vismaz ir skaisti. Tāpēc siers palīdz padarīt tos jautrākus un ēdamākus. Pamēģini pievienot valriekstus un rīvētu ābolu - varētu sanākt vēl interesantāk.
Sastāvdaļas:
1/2 kāposts (apm. 400g)
1/2 ledus salāti (apm. 150g)
150g rīvēto sieru maisījums salātiem DŽIUGAS
2 ēd.k. olīveļļa
1 tējk. baltvīna etiķis
cukurs
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Kāpostu sagriež smalkās strēmelītēs, pievieno sāli un šķipsniņu cukura, etiķi un ar rokam saspaida, līdz izdalās sula.
2. Ledus salātus sagriež mazākos gabalos, pievieno kāpsotiem. Turpat pievieno siera maisījumu, olīveļļu un smali maltus piparus. Visu apmaisa.
3. Pirms pasniegšanas uzkaisa vēl mazliet siera.
Recepte tapusi sadarbībā ar